Cyber Security News
BusinessTech

10 τρόποι για να προστατεύσετε την ψηφιακή σας ζωή

Η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ζούμε τη ζωή μας. Μπορούμε να κάνουμε ηλεκτρονικές αγορές, να παραγγείλουμε τρόφιμα, να ολοκληρώσουμε τραπεζικές συναλλαγές κ.α .Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με έναν παλιό φίλο, μπορείτε εύκολα να τον βρείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να του στείλετε ένα μήνυμα. Ενώ η ψηφιακή τεχνολογία έχει κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη, μας έχει επίσης ανοίξει πολλές νέες απειλές για τις οποίες δεν χρειαζόταν να ανησυχούμε πριν από την έναρξη της ψηφιακής εποχής. Υπάρχουν χάκερ και απατεώνες σε όλο τον κόσμο που περιμένουν να αποκτήσουν πρόσβαση στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς και σε άλλες προσωπικές πληροφορίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζετε πώς να προστατεύετε την ψηφιακή σας ζωή.

Χρησιμοποιείτε πάντα ένα VPN

Ό,τι κάνετε στο διαδίκτυο μπορεί να γίνει αντιληπτό από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου (ISP), επειδή έχετε μια διεύθυνση IP. Ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε το απόρρητό σας ενώ εργάζεστε στο διαδίκτυο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN). Ουσιαστικά λειτουργεί σαν θωράκιση μεταξύ της συσκευής που χρησιμοποιείτε και του διαδικτύου. Το VPN θα δρομολογήσει τη δραστηριότητά σας μέσω του δικού σας ιδιωτικού διακομιστή, ο οποίος δεν είναι προσβάσιμος σε κανέναν άλλον.
Πριν από χρόνια, οι υπηρεσίες VPN ήταν διαθέσιμες μόνο σε όσους δραστηριοποιούνταν στον εμπορικό τομέα. Τώρα που οι απειλές για την ψηφιακή ασφάλεια έχουν αυξηθεί για τον μέσο άνθρωπο, οι υπηρεσίες VPN είναι διαθέσιμες σε όλους.

Κρυπτογράφηση email

Η κρυπτογράφηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις που στέλνουν και λαμβάνουν ευαίσθητες πληροφορίες εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο, είναι πλέον ένας βασικός τρόπος για να προστατεύουν όλοι την ψηφιακή τους ζωή. Ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα φαίνεται κρυπτογραφημένο σε όλους τους άλλους εκτός από τον αποστολέα και τον παραλήπτη. Αυτό είναι σημαντικό εάν στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχουν προσωπικές πληροφορίες ή ευαίσθητες πληροφορίες. Μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στην υπάρχουσα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και οι εταιρείες που προσφέρουν κρυπτογράφηση καθιστούν την υπηρεσία προσιτή.

Προσοχή στο Phishing

Το phishing είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους οι απατεώνες προσπαθούν να αποκτήσουν τις προσωπικές σας πληροφορίες. Συχνά στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνονται να προέρχονται από αξιόπιστες εταιρείες ή ακόμη και από άτομα που γνωρίζετε. Θα επισυνάψουν έναν σύνδεσμο ή ένα συνημμένο στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχει κακόβουλο λογισμικό ή άλλους ιούς. Όταν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο, μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες. Εάν λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσέξτε τα συνημμένα αρχεία και τους συνδέσμους, ακόμη και αν νομίζετε ότι γνωρίζετε από ποιον προέρχεται το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Έλεγχος για ιστότοπους με δείκτες απορρήτου

Όταν βρίσκεστε στο διαδίκτυο, πρέπει να βεβαιώνεστε ότι ο ιστότοπος που χρησιμοποιείτε είναι ασφαλής. Αν δεν είναι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει κάποιος χάκερ στην άλλη άκρη που περιμένει να βάλει χέρι στις προσωπικές σας πληροφορίες.
Όταν βρίσκεστε στο διαδίκτυο, θα υπάρχει ένα μικρό λουκέτο μπροστά από τον ιστότοπο που χρησιμοποιείτε. Εάν το λουκέτο είναι κλειστό, σημαίνει ότι ο ιστότοπος είναι ασφαλής. Αν θέλετε να το ελέγξετε ξανά, απλά κάντε κλικ στο λουκέτο και θα εμφανιστεί το όνομα της εταιρείας. Θα σας ενημερώσει επίσης αν ο ιστότοπος είναι ασφαλής.

Προστασία από ιούς και Anti-Malware

Πολλοί χάκερ χρησιμοποιούν κακόβουλο λογισμικό για να αποκτήσουν τις προσωπικές σας πληροφορίες. Αυτό το λογισμικό τους επιτρέπει να διαγράφουν και να κλέβουν πληροφορίες από τον υπολογιστή σας. Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε υπολογιστή που δεν διαθέτει προστασία από ιούς. Οι περισσότερες υπηρεσίες είναι προσιτές και μακροπρόθεσμα αξίζουν τον κόπο. Θα πρέπει επίσης να καταλάβετε ότι ούτε το τηλέφωνο και το tablet σας είναι ασφαλή. Οι χάκερ μπορούν εύκολα να εισέλθουν και σε αυτές τις συσκευές, επομένως, θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι έχετε κατεβάσει μια εφαρμογή που προσφέρει το ίδιο είδος προστασίας.

Χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης

Ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιείτε είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της ταυτότητας και της ιδιωτικής σας ζωής. Επειδή ένας κωδικός πρόσβασης είναι εύκολο να τον θυμάστε- δεν σημαίνει ότι είναι και ασφαλής. Οι απλοί κωδικοί πρόσβασης όπως το abc123 ή το 12345 είναι παραδείγματα κωδικών που πρέπει να αποφεύγετε . Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης περιέχει αριθμούς και ένα κεφαλαίο γράμμα. Αυτό θα προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στους διαδικτυακούς σας λογαριασμούς. Εάν προσθέσετε έναν ειδικό χαρακτήρα, όπως #$%, θα προσθέσει ακόμη μεγαλύτερη προστασία.
Επίσης, καλό είναι να αλλάζετε συχνά τους κωδικούς σας. Πολλοί ιστότοποι σας απαιτούν να το κάνετε, αλλά αν κάποιος δεν το απαιτεί, θα πρέπει να τον αλλάζετε μόνοι σας.

Αυτοματοποιήστε τις ενημερώσεις του λογισμικού σας

Οι προγραμματιστές λογισμικού συχνά λανσάρουν ένα προϊόν πριν αυτό είναι τέλειο. Φτιάχνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τέλειο για την κυκλοφορία και στη συνέχεια διορθώνουν τις δυσλειτουργίες αργότερα. Όταν τα προβλήματα επιλύονται, διορθώνονται μέσω ενημερώσεων. Εάν υπάρχουν ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής ή δυσλειτουργίες, πρέπει να γνωρίζετε πότε έχουν επιλυθεί τα προβλήματα, ώστε να μπορείτε να προστατευτείτε. Ο καλύτερος τρόπος για να είστε σίγουροι ότι λαμβάνετε όλες τις ενημερώσεις είναι να χρησιμοποιείτε τη ρύθμιση αυτόματης ενημέρωσης. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να είστε σίγουροι ότι είστε πάντα προστατευμένοι.

Περιορίστε τον αριθμό των ατόμων που έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς σας

Εάν έχετε πάρα πολλούς διαχειριστές στη συσκευή σας, αυξάνονται οι πιθανότητες ανθρώπινου λάθους, καθιστώντας τη συσκευή σας πιο ευάλωτη. Επίσης, όταν χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή, μην συνδέεστε ως διαχειριστής. Αυτό αφήνει τον υπολογιστή σας ευάλωτο. Συνδεθείτε ως διαχειριστής μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Προσοχή στο δημόσιο WiFi

Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν το δημόσιο WiFi απίστευτα βολικό. Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δημόσια υπηρεσία. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν δημόσιο WiFi όταν χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους για να αποφύγουν τη χρήση των δεδομένων τους. Το δημόσιο WiFi μπορεί να είναι βολικό, αλλά είναι πολύ εύκολο για ένα άτομο να εισχωρήσει σε αυτό. Υπάρχουν ακόμη και βίντεο στο διαδίκτυο που σας διδάσκουν πώς να παραβιάσετε έναν δημόσιο διακομιστή WiFi. Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε δημόσιο WiFi, μην το κάνετε χωρίς VPN. Αυτό θα σας προστατεύσει από ερασιτέχνες χάκερ που θέλουν να κλέψουν τις προσωπικές σας πληροφορίες.

Απενεργοποιήστε την τοποθεσία σας

Είναι καλή ιδέα να απενεργοποιείτε την τοποθεσία σας όταν χρησιμοποιείτε την ψηφιακή σας συσκευή. Εάν η τοποθεσία σας είναι ενεργοποιημένη ή κοινόχρηστη, σχεδόν οποιοσδήποτε μπορεί να σας βρει, συμπεριλαμβανομένων των χάκερ.
Καθώς εξελίσσεται η ψηφιακή τεχνολογία, εξελίσσεται και η ικανότητα ενός χάκερ. Εάν πρόκειται να διατηρήσετε τις προσωπικές σας πληροφορίες ιδιωτικές, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω.

Σχετικές αναρτήσεις

Στρατηγικές ασφάλειας δικτύου για σύγχρονες απειλές

Cybersecurity

CAR HACKING

Cybersecurity

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies